Eindelijk!

BY IN Blog Zover geen reacties

En dan is het opeens vrijdag 2 februari 2018. Dé dag, dat ik na een half uurtje
rondlopen met Marc Raaijmakers van Trudo besluit om een nieuw pand te huren voor Werktuin040. Het mooie roze pand aan Edisonstraat 65. Wat kan het opeens snel gaan.

Het begon eind november 2016 met een pitch voor een subsidie vanuit gemeente Eindhoven (toen was ik nog 39 weken zwanger van Noëlle). En nu bijna 1,5 jaar later gaat het dan eindelijk gebeuren: Werktuin040 gaat verhuizen naar haar eigen plek. Het concept kan eindelijk de bloei, groei en mogelijkheden krijgen die het verdiend. Ik kan het nog bijna niet geloven. Wat een blijdschap na deze lange zoektocht.

Het is nu begin maart en sinds die bewuste vrijdag eet, slaap en adem ik Werktuin040. Ieder vrij uurtje gaat nu zitten in de voorbereidingen.
Je wil mijn ‘to-do-list’ niet zien, en toch geniet ik er volop van.
De plannen maken, de locatie verbouwen, de inrichting uitzoeken, nieuwe flyers maken, partnerpartijen zoeken en ga zo maar door!

Het is heel gek, maar sinds eind januari lijkt het alsof ik in een of andere flow zit. De juiste mensen lijken nu opeens nog meer op mijn pad te komen. Het is een en al positieve energie en dat is heerlijk na 2,5 jaar werken aan dit unieke concept.

En waar gaan we dan naar toe met Werktuin040? Het belangrijkste is dat we fulltime open gaan. Ik wil meer vaders en moeders een plek geven om te kunnen genieten van hun carrière én dicht bij hun kind te zijn. Ik wil een inspirerende plek creëren, waar we van elkaar leren op zakelijk gebied, maar ook als het gaat om opvoeding. Een plek waar we elkaar steunen en elkaar kunnen helpen als het soms even tegen zit. En waar we ook van elkaars successen kunnen leren.

Ook kunnen de kinderen zich verder blijven ontwikkelen in de speelruimte dicht bij papa of mama.
Er liggen tevens al ideeën op stapel om ook hier het concept uit te breiden. Wat dacht je van senioren die komen spelen met de kinderen? Lekker samen lezen of een workshop met muziek. Of in het tuintje een moestuin maken! Nog genoeg mogelijkheden voor de toekomst.

En weet je wat me tijdens dit hele korte proces nu al opvalt? Alle betrokkenheid van de mensen om me heen! En dan bedoel ik: de groep moeders die nu al gebruik maakt van Werktuin040, mijn gezin en familie, mijn vrienden, meerdere instellingen in Eindhoven die al meedenken aan het concept, zoals Lumens, Summa College, Uit de Buurtfabriek en mede ondernemers in Woensel West. En niet te vergeten Trudo!

Voor alle lieve berichten en iedereen die mij volgt en steunt: ik ben iedereen ontzettend dankbaar. Dank jullie wel! Ik heb zin in de toekomst en het proces dat voor me ligt.

 

Wat denkt u ervan ?